Päivitetty 01.11.18

 


Etusivu Info Teräsketjut tilauksesta Tarina Valmistamiani koruja

Verkkokauppa
Facebook
Instagram
Pinterest
Blogger

Riipusten symboliikka

Paitsi, että sievät pikku riipukset koruissa on kauniita, niillä on myös symbolinen arvo, joista alla hiukan.

 
Ankkuri symboloi uskoa ja toivoa, joka kestää yli kuoleman. Auringonkukka symboloi itse aurinkoa, voimaa, lämpöä, uskollisuutta, avoimuutta ja kykyä oivaltaa asioita
Monissa uskonnoissa aurinko yhdistetään jumalaan. Joko sitä palvotaan jumalana tai sitä käytetään jumalan vertauskuvana. aurinko merkitsee myös elämää synnyttävää energianlähdettä. Buddha on iloinen ja isomahainen hahmo, joka tuo mukanaan rauhaa ja harmoniaa koko maailmaan. Buddha symboloi vaurautta ja yltäkylläisyyttä.
Delfiinit ovat ilon, kommunikaation ja yhteisöllisyyden symboleita. Delfiini tunnetaan merimiesten suojelijana ja ihmisten ystävänä Elämänpuu eli maailmanpuu on elämää kannatteleva hyvyyden voima. Myyttinen puu symboloi kuolemattomuutta ja on rakkauden puu.
Enkeli symboloi suojaa, huolenpitoa ja rauhaa Enkelin siipi tai siivet symboloivat suojaa, turvaa ja parantavaa voimaa.
Hevonen symboloi voimaa, vapautta, kestävyyttä ja uskollisuutta. Hevosenkenkä symboloi onnea, runsautta, vaurautta ja hyvinvointia
Hämähäkki symbolisoi luovuutta, lukemattomia mahdollisuuksia ja taiteellisuutta. Hämähäkki kutoo elämään kauneutta. Iäisyys, nimensä mukaan merkki symboloi ikuisuutta ja jatkuvuutta.
Joutsen symboloi kauneutta, puhtautta, viattomuutta ja tasapainoa elämässä Kala on ikuisen elämän vertauskuva
Keijukainen symboloi vapautta, ikuisuutta, luonnonvoimia ja naisellisuutta Kello kuvastaa ajankulkua, mutkatonta etenemistä, optimismia ja uutta elämänvaihetta
Kilpikonna on symbolisoi tasapainoa, suojelua ja hoivaamista. Kirahvi symboloi kauneutta, kärsivällisyyttä, yhteistyökykyä ja eleganssia
Kissa symboloi itsenäisyyttä, riippumattomuutta ja uteliaisuutta. Kissa tulee ja menee miten, minne ja milloin tahtoo. Koira symboloi jaloutta, uhrautuvaisuutta, suojelua, uskollisuutta ja opettamista.
Kotka symboloi vapautta, rohkeutta, henkisyyttä ja voimaa Kuu on auringon jälkeen toiseksi tärkein auringonkappale symboliikassa. Useimmiten se on tulkittu naiselliseksi, koska se on passiivisesti valoa vastaanottava taivaankappale. Kuu ja aurinko yhdessäilmaisevat kuolemaa ja ylösnousemusta
Kyyhkynen symbolisoi toivoa ja rauhaa Leppäkerttu on onnen ja elämän ilon symboli sekä lupauksen sanansaattaja.
Lisko symboloi vaistomaista näkijää, tarkkailijaa ja ympäristöön sopeutujaa. Lohikäärme symboloi väkivaltaa ja kaaosta. Kristinuskossa lohikäärme symboloi Saatanaa.
Kiinalaisessa mytologiassa lohikäärme on jumalallinen voiman, viisauden, vaurauden ja hyvän onnen symboli.
Lootuksenkukka on yksi vanhimmista symboleista. Se symboloi onnea, kauneutta, pitkää ikää, terveyttä ja kunniaa. Lootuksenkukka on myös auringon, luomisen ja uudestisyntymisen symboli. Merihevonen symboloi luottamusta, uskollisuutta, voimaa ja mystisyyttä
Muratti on ikivihreä köynnöskasvi ja siksi sitä on pidetty kuolemattomuuden ja ikuisen elämän symbolina. Mustekala symboloi monimutkaisuutta, vaihtelunhalua, mystisyyttä, illuusiota ja älykkyyttä.
Nalle tai karhu symboloi viisautta ja voimaa Nelilehtinen apila symboloi onnea. Sen neljä lehteä edustavat rakkautta, terveyttä, vaurautta sekä arvostusta.
Perhonen symboloi keveyttä, huolettomuutta, kauneutta, estetiikkaa ja muodonmuutosta. Paha silmä - Nazar Eye suojelee kantajaansa muiden ihmisten "pahalta silmältä". Se on siis suojelusamuletti. Nazar-amuletti on kotoisin Turkista.
Pääkallo symboloi katoavaisuutta, kuolemaa tai elämän lyhyyttä.  Pöllö symboloi viisautta. Se on myös kuoleman lintu ja vanhojen tarujen mukaan se oli Thorin, ukkosenjumalan lemmikki.
Riikinkukolla voi olla monia merkityksiä, jotkut ajattelevat sen merkitsevän ylpeyttä ja turhamaisuutta, se yhdistetään myös jälleensyntymään (kuten Fenix-lintu), naisellisuuteen, keveyteen ja kauneuteen. Risti on vahvasti uskonnollinen symboli
Ruusu on toivon, ilon ja ylhäisen kauneuden symboli Skarabee eli pyhä pillerinpyörittäjä oli egyptiläisille elämän symboli ja se omistettiin auringonjumalalle, sillä kovakuoriaisen eli sittiäisen edellään työntämä lantapallo edusti auringon kehrää.
Sudenkorento symboloi kykyä elää tässä ja nyt, henkistä kasvua ja kykyä tarttua vaikeisiinkin asioihin Sulka symboloi luovuutta, idearikkautta ja kunnioitusta.
Susi symboloi perhettä, uskollisuutta ja ystävällisyyttä, sekä voimaa. Sydän symboloi rakkautta ja on elämänvoiman, sielun ja hengen asuinpaikka.
Tähti on myös uskonnollinen symboli, mutta merkityksiä on monia riippuen sakaroiden määrästä ja asettelusta
Kuusisakarainen Davidin tähti on juutalaisten tunnus. Pentagrammi on käsitetty taikamerkiksi ja se on muun muassa wiccalaisten, eräiden uuspakanallisten lahkojen sekä myös vapaamuurarien paljon käyttämä symboli. Kristinuskossa se taas on vanhastaan symboloinut Kristuksen viittä haavaa.